de beste mulch voor een moestuin

Karen Thurber heeft meer dan 15 jaar van de tuinbouw ervaring, en ze persoonlijk geïnstalleerd en ontwikkeld tientallen eeuwige tuinen. Haar expertise loopt het gamma van sier landschapsarchitectuur naar plantaardige tuinieren. Karen is ook de eigenaar van haar eigen-groenteteelt bedrijf. Ze geniet grondig opleiden van haar klanten en het publiek over de vele unieke aspecten van het tuinieren.

De drie factoren te overwegen bij het kiezen van de beste mulch voor uw moestuin zijn: de voorwaarden uw groenten nodig hebben om te groeien, de tijd dat je bereid bent om te investeren en de kosten.

Organische vs. Anorganische Muls

Anorganische mulch, zoals zwart plastic, is ideaal voor grote gewassen die gedijen in hogere bodems temperatuur. Zwarte plastic mulch vermindert verdamping, maakt maximaal gebruik van kunstmest door het verminderen van uitlogen en produceert een eerdere oogst. Zwarte kunststof is ook goedkoop. Helaas, zwart plastic mulch doet niets om voedingsstoffen aan de bodem, die essentieel is voor het succes van de meeste plantaardige tuinen. Het vereist ook irrigatie onder het plastic te worden geïnstalleerd, wat duur op te zetten kan worden, en regelmatige beheer van de irrigatie; TIP:. Onze deskundige tuinieren adviseur, Karen Thurber voegt daaraan toe: “Als zwarte kunststof wordt gebruikt in de moestuin het hoort . worden verwijderd aan het einde van elk groeiseizoen Hierdoor kan de bodem “ademen” en is een kans bodem wijzigen,.. Organische mulch houd de aarde koeler, vocht vasthouden en voedingsstoffen aan de bodem als ze afbreken Organic mulchsoorten vaak vereisen meer werk neer te leggen en moet elk jaar worden vernieuwd. Maar niet in de val van de telers die denken dat als een beetje werken, meer zal beter werken. meer dan mulchen heeft meer moestuinen gedood dan kan worden geteld .; TIP: Karen adviseert, “De aankoop van organische mulch kan kostbaar zijn. Met behulp van gemaaid gras van uw gazon of gecomposteerde bladeren maakt een goedkope organische mulch.

Matching Mulch naar Groeiende Voorwaarden

Planten vereisen 5 omstandigheden waarin te groeien: Zonlicht, water, bodem met voedingsstoffen, lucht en ruimte om te groeien. De sleutel tot het kiezen van de juiste mulch voor uw tuin vereist kennis van wat uw individuele groenten nodig hebben om te gedijen, niet alleen overleven. Aardbei boeren, bijvoorbeeld, zijn grote liefhebbers van stro mulch omdat het onderdrukt onkruid, houdt de aardbeien schoon, en de bodem cool. Het voegt ook voedingsstoffen aan de bodem ontleedt. Echter, een veelgehoorde klacht is dat als je eenmaal stro mulch te gebruiken kun je verwachten dat haver en misschien ander onkruid volgend jaar omhoog te trekken in het voorjaar. Pinda’s zijn een ander organisch mulch die rijk zijn aan stikstof en fungeren als een groot voedselaanbod voor een tuin zijn, maar ze kunnen ook leiden tot schimmel of nematoden (ook wel bekend als rondwormen) te geven. Dennennaalden, vanwege hun hoge zuurgraad wordt door sommigen beschouwd als de beste mulch aardbeien wanneer gemengd in de bodem, maar zou geen ideale mulch voor gewassen die een hogere pH voorkeur zijn,. Omdat verschillende groenten groeien verschillende manieren , de mulch u kiest moet bieden voor slechts dat soort groei. Bijvoorbeeld, zwart plastic is de beste mulch voor meloenen, komkommers, squash en paprika’s in het bijzonder vanwege de manier waarop ze groeien. De mulch houdt bodemtemperatuur hoog, versterkt bacteriële activiteit in de bodem en is ondoordringbaar voor kooldioxide. Daarom is de kooldioxide ontsnapt alleen door dezelfde kleine spleten in de kunststof die de planten groeien door het creëren dichte concentratie van het gas bij de basis van de planten waardoor ze sneller en groter worden. Andere organische mulch kan produceren relatief dezelfde invloed op al zijn ze meer voortdurende inspanning gedurende het groeiseizoen te handhaven zou kunnen nemen. Bovendien moeten deze organische mulch om de één tot twee jaar worden vervangen, terwijl zware plastic kunnen bezuinigen op deze jaarlijkse workloads, waardoor het een van de beste mulch beschikbaar zijn voor bepaalde vormen van moestuinen.