de mortel / grout verschil verklaard

Er zijn vele subtiele en minder subtiele verschillen tussen mortel en specie. Sommige van deze verschillen worden hieronder toegelicht.

De concentratie niveau van het water in de mortel is anders dan wat je in een vijzel mengsel zou vinden. Grout, bijvoorbeeld, heeft genoeg water in het mengsel, zodat je het kunt gieten van de ene locatie naar de andere. Dit betekent echter niet een overweldigende hoeveelheid water die zou zorgen dat de bestanddelen te scheiden. Mortier, vergeleken met grout, niet zo veel water in het mengsel.

1 – waterconcentratie

Mortel is veel stijver van een product dan grout. Vanwege deze eigenschap, grout werkt het best in de buurt van dingen zoals staal en kleine ruimtes. Mortier, daarentegen, wordt gebruikt voor het vullen van grote gewrichten.

2 – Stijfheid

In het algemeen wordt grout gebruikt om in te vullen tussen een tegel baan. Mortier, anderzijds, wordt gebruikt in allerlei verschillende bouwtoepassingen, vooral als het gaat om metselen.

4 – Kleuren

Mortel wordt geleverd in slechts een paar kleuren, waarvan de meeste een hagelwitte. Grout kan gevonden worden in veel verschillende pigmenten toe te passen op verschillende projecten die moeten passen in een bepaalde inrichting.