de nederige ui

Alden Smith is een bekroonde auteur, en levert regelmatig bijdragen aan deze website. Met een schat aan kennis te delen van zijn 50 jaar carrière als schrijver, werkt hij aan uiteenlopende onderwerpen, zoals huis reparatie, gezond leven, auto’s, personal finance, en koken.

De nederige ui wordt zo vaak gebruikt in bijna elke keuken van de wereld dat we vergeten de ui is een van de meest essentiële kruiden in de geschiedenis. De ui is al lange tijd gebruikt voor zijn genezende krachten en als sierplant in sommige tuinen. Uien hebben een lange en kleurrijke geschiedenis, die teruggaat tot de oude Egyptenaren. Vandaag de dag wordt het algemeen gebruikt in de keuken, als garnering, en als specerij. Hier bespreken we de nederige ui – zijn geneeskrachtige en culinaire toepassingen, haar geschiedenis en hoe het wordt geteeld en opgeslagen.

Geschiedenis van de Ui

De geschiedenis van uien gaat terug tot minstens 3500 BCE. De ui werd begunstigd door de Egyptenaren, en de plant ui is de plant meestal afgebeeld op het graf schilderijen. Zij aanbaden de ui omdat zijn sferische vorm en concentrische lagen symboliseerde voor hen de eeuwigheid. De ui werd erkend als een voedingsmiddel eeuwen geleden, want het was een van de weinige kruiden die overwinteren in opslag zou overleven. Hierdoor werd vervolgens gekweekt voor voedsel. Waarschijnlijk ontstaan ​​in Azië, maar groeit in het wild op elk continent. De geschiedenis leert ons dat Alexander de grote gevoed uien zijn troepen om hen kracht te geven in de strijd. Oude Griekse atleten geconsumeerd grote hoeveelheden uien omdat ze vonden dat het zou “verlichten het evenwicht van het bloed”. Toen Rome Griekenland veroverde, waren de Romeinse gladiatoren ingewreven met de ui om “de onderneming van de spieren.” Uien werden naar Amerika gebracht door de Pilgrims, en tot op de dag een belangrijk onderdeel van onze voeding blijven.

medicinale toepassingen

De ui bevat, zoals knoflook, antibacteriële en antifungale componenten. De oude Egyptenaren hadden meer dan 800 verschillende recepten voor geneesmiddelen op basis van de ui. In de Middeleeuwen, artsen voorgeschreven aan hoofdpijn te verminderen en te genezen slangenbeet. De ui wordt gezegd dat het om kanker te bestrijden. In China, waar de mensen eten meer knoflook en uien dan ergens anders in de wereld, het tarief van kanker is 40% minder dan andere delen van de wereld. In Georgië, waar de Vidalia uien wordt geteeld, de snelheid van maagkanker is 50% minder dan andere delen van het land. Extract van ui remt de bloedstolling. Ui vermindert hoog cholesterolgehalte, en wordt gezegd dat het immuunsysteem te stimuleren. Bij mensen met diabetes, gebruik ui verlaagt het nuchtere glucose niveau. Ui verbetert de glucose tolerantie en verlaagt insuline niveaus.

Culinaire toepassingen van Onion

Drie soorten uien worden meestal gebruikt – het wit, geel en rood. Wit is de meest prikkelende, geel is milder van smaak en zoeter, en de rode ui is de mildste en liefste van allemaal. De bol van de ui plant wordt rauw gebruikt in salades en als topping of kruiderij. Uien worden gebakken, gestoomd, geroosterd, gebeitst en gefrituurde. Uien toe te voegen schil aan kazen en smeerkaas, vleespastei, soepen, stoofschotels, ovenschotels, brood, vlees Loaf, gestoomde groente combinaties en roer friet.

Hoe uien worden geteeld

De plant ui is een tweejarige of vaste plant die groeit uit een bol. Een lid van de familie lillium kan groeien tot een hoogte van 4 voet. De stam is recht en draagt ​​de bloemen in een scherm. Er zijn 4 tot 6 bladeren, die hol en blauwgroen zijn. De bloemen zijn klein, wit, roze of paars. Ui planten kunnen worden gestart vanuit zaden of sets. Seed is de goedkoopste manier om te gaan, maar sets produceren veel sneller. Uien de voorkeur aan een rijke, goed doorlatende en vochtige grond, met een pH-balans van 6,0. Zij geven de voorkeur volle zon voor een optimale groei. In vorstvrije klimaten, kunnen ze worden geplant in de herfst. Elders, fabriek in het vroege voorjaar na alle gevaar van vorst. Zaai zaad dik en gelijkmatig in de oefeningen 1/2 inch diep. Plant zet ongeveer 1 inch diep met puntige end up en de wortel eindigen naar beneden. Naast regelmatig water en wieden, uien hebben weinig zorg. Ze zijn gevoelig voor ui smut en valse meeldauw, en tegen aanvallen van ui maden en ui trips.

Oogsten en opslag

Wanneer toppen beginnen te geel en op de grond vallen, knock down de rest van de plant. Wacht een paar dagen en trek de planten. Laat ze drogen op de grond na het trekken als het weer droog is. Als het weer is slecht, neem ze binnen en uitgespreid op een scherm om het droogproces te voltooien. Uien worden vaak gevlochten of geplaatst in een netto zak voor opslag. Sla nooit in de koelkast.

De ui heeft een rechtmatige plaats in iedere keuken. Het maakt zelfs saai gerechten kruidig ​​en vol pit. Met een lange geschiedenis van beide geneesmiddelen en culinaire eigenschappen, het behoort in elk kruid of moestuin. Geef uien een poging dit voorjaar in uw kruidentuin.