de opdrachtgever – ontwerper relatie – deel 11

Lang geleden, in de eerste aflevering in deze serie, dat we onder de drie belangrijkste feiten van het leven van een decorateur. Zoals u zult herinneren, het derde feit was: De meeste klanten zullen uiteindelijk meer uitgeven – soms aanzienlijk meer – dan ze in eerste instantie staat om hun absolute top budget. Nu is het tijd om te onderzoeken hoe de budgetten werken, hoe klanten denken over hen, en hoe je dit gevoelige onderwerp met uw klanten moeten bespreken.

Eerst en vooral, hoe de meeste mensen een budget in hun gedachten in de eerste plaats? Gaan ze naar de markt en de prijs verschillende meubels, en maak dan een doordachte lijst van wat ze nodig hebben en wat het gaat kosten?

Natuurlijk niet.

In het algemeen, klanten kies een rond bedrag van ergens, en dat is het getal ze staat. Bijvoorbeeld, als ze een nieuw huis of appartement dat ze kosten $ 150,000 en je hen vraagt ​​hoeveel ze willen besteden aan de inrichting van de kamers, zij zou kunnen antwoorden, “$ 15.000.”

Is dit een realistische nummer? Waarschijnlijk niet – tenzij ze een huis vol prachtige meubels uit hun vroegere huis dat goed in de nieuwe zal werken. Maar het is een mooi rond getal, en het was een gemakkelijke berekening voor hen. Daarnaast kan redelijkerwijze worden binnen het bereik van de hoeveelheid geld die beschikbaar in hun bankrekening daartoe.

Wat moet u doen bij uw eerste gesprek als ze stellen dat $ 15.000 is hun limiet? Lach? Huilen? Vertel ze dat ze gek geworden? Stuur ze naar je minst favoriete concurrent?

Nee, gewoon accepteren het aantal met professionele ernst, behoren het schrijven van het in uw interview notities. Op hetzelfde moment, terloops gezegd dat het een beetje laag kan zijn om een ​​compleet werk te doen voor die prijs. In het algemeen, zal dat ertoe leiden dat ze te vragen, in feite

Hoeveel denk je dat we zullen moeten uitgeven voor een volledige baan?

Mis deze vraag met een specifiek aantal of zelfs een bereik van nummers die niet te beantwoorden. In plaats daarvan gewoon rekening mee dat in plaats van het geven van hen een off-the-manchet figuur, zou u liever terug naar je tekentafel te krijgen en werken tot een aantal ideeën voor hen om in samen te kijken met een voorlopige begroting. Leg uit dat zij niet gebonden is door deze begroting, en dat ze altijd de kosten door het weglaten van een aantal van uw idee of te bezuinigen op kwaliteit kan verminderen. Er echter op wijzen, dat aangezien ze al een sterk ontwikkeld gevoel van waardering voor een goede design en hoge kwaliteit heb aangegeven, zou je liever werken tot een plan dat hun normen zal voldoen, en dan met hen samenwerken om de schaal van de kosten als ze denken nodig. Dit zal meestal aan hen op deze vergadering, en u te werk moeten gaan in uw kantoor om een ​​top-kwaliteit plan en budget te ontwikkelen later aan hen worden voorgelegd.

Bekijk hun reacties als je dit allemaal uit te leggen. Soms zullen zij u verrassen en iets als dit zeggen

Nee. Doe geen moeite om het werk neer te schalen. Het is een once-in-a-lifetime investering, dus kunnen we net zo goed doen het goed.

Maar, zult u niet deze reactie de meeste van de tijd te krijgen. Vaker zal de klant overeen dat misschien een minder dure oplossing zou passend zijn. Gretig eens met hun gevoel, en vertel ze dat je zeker weet dat je kunt hen te voorzien van een bevredigende interieur tegen een redelijke prijs, dat ze in staat zijn te hanteren. Nogmaals, uit te leggen dat u wilt terug naar je tekentafel te krijgen en werken tot een paar ideeën. Wijzen, terloops

Hoewel ik niet kan garanderen dat ik alles wat je wilt precies binnen uw budget kan doen, zal ik proberen om het binnen bereik te houden.

In feite, je wilt hen gerust te stellen, en maken ze er vertrouwen in. Nogmaals, of u deze exacte woorden of anderen gebruiken om het gevoel over te brengen, wat je wilt zeggen is

Je hebt niets aan de hand kreeg. Ik begrijp het. Laat alles voor mij. Ik zal voor je zorgen. Je bent in goede handen.

De volgende stap die we zullen nemen in de volgende aflevering, is het opstellen van een voorlopige begroting.