de peul groeiproces

Groeiende peultjes kan een heel leuk zijn, en er zijn vele variëteiten uit te kiezen. De peul is relatief sterk, maar er zijn een aantal eisen voor een gezonde groei. Lees hieronder om een ​​gezonde peul gewassen te laten groeien.

Erwten zijn een interessante plant om te groeien. Ze groeien het best in de koude gematigde klimaten onder halfschaduw. Erwten doen het goed in verschillende bodemtypes, maar ze liever lichte tot zware. rijkdom toe te voegen aan erwten door het toevoegen van oude compost met een zeer laag gehalte aan stikstof. Peas groeien het best als je ze zaaien in de grond in het vroege voorjaar, als de zware vorst zijn niet te verwachten. Plaats de zaden ongeveer 8 cm uit elkaar, zodat je genoeg ruimte tussen de rijen aan de erwten gemakkelijk te halen bij de oogst. Dit is vooral handig als u van plan op de aanplant van een grote oogst. U kunt doorgaan met erwten te planten gedurende enkele maanden bij intervallen van twee weken als u in een koeler klimaat of in hoger gelegen gebieden in tropische gebieden wonen.

groeiende Erwten

U kunt peultjes zaaien in de late zomer tot aan het midden van de winter, mits de grond nog warm is. Met de winter erwten, is de volle zon niet verplicht om een ​​mooie oogst te produceren. Het is ook mogelijk om groeiende erwten in uw huis te beginnen voordat ze naar buiten te planten. Echter, erwten niet goed doen als hun wortels zijn verstoord, dus als je wilt transplanteren is het een goed idee om de erwten in individuele turf potten te plaatsen voor eenvoudige overdracht naar de grond.

Wanneer Peas Sow

Het duurt ongeveer 10 tot 16 weken voor erwten groeien. Peas doen het goed in vochtige grond, maar zorg ervoor dat je niet de bladeren in de avond water, omdat dit problemen met de schimmel kan veroorzaken.

Verschillende soorten Peas

Sugar snaps hebben vet peulen, dus als je wilt proberen een plattere erwt planten peultjes. Dit type peapod kan worden gegeten geheel. Normaal doperwten moet worden overgelaten in de tuin tot ze volgroeid. Je pakt ze als ze zijn vet en groen. U moet deze erwten shell voor hen consumeren. Peas komen niet in verschillende maten, maar ze smaken heerlijk en zijn de perfecte groente begeleiding bij een breed scala aan verschillende maaltijden.

Opties voor het groeiende erwten

Het type erwten je plant zal afhangen van wat je wilt eten en de hoeveelheid ruimte die u in uw tuin. Je moet bouwen of kopen van een muur om de erwten te groeien, of je kunt groeien dwerg erwten. U kunt zelfs gebruik maken van erwt scheuten in een roerbak.

U kunt groeien groter erwten op een latwerk, of op een muur vastgebonden met een touwtje. Een andere optie is om palen of takken in de grond om ondersteuning van de erwt planten. Soms zijn de dwergvariëteiten goed doen ook indien bevestigd op touw, waarbij de peulen voorkomt dat de grond raakt. U kunt zelfs groeien erwten in opknoping potten.