de voordelen van het gebruik ovalen uitlaat slangen

U kunt conversie kits krijgen om over te schakelen naar ovalen uitlaat buizen, door het verkrijgen van round-to-ovale conversie adapters en het aanpassen ervan in uw systeem. De ronde uitlaat zorgt voor een standaard look, waarbij de ovale uitlaat ziet er scherper en heeft een aerodynamische kwaliteit die recht ronde buis wordt verondersteld, om niet te hebben. De sweep van uw totale uitlaatsysteem kan de tegendruk, die op zijn beurt beïnvloedt de vermogenscurve van de motor van het voertuig uit te voeren. U wilt ervoor zorgen dat er een goede balans tussen de twee druk omgevingen hoog en laag niet te pk los in de motor.

Uw ovalen uitlaat buis komt in vele vormen en maten en kan gemakkelijk worden gevormd om de vormen die u wilt dat uw leidingen uit te drukken. Zij kunnen uw RONDE BUIZEN zetten in ovale met behulp van speciale adapters. U kunt een enkele pijp te nemen en splitsen in twee afzonderlijke lijnen naar een chique look of accent aan uw auto toe te voegen.

Split Pipes en Bent Exhaust Pipes

U kunt vele vormen van ovalen uitlaat buis te krijgen om vorm te geven je lijnen, helemaal tot aan de achterzijde van het voertuig. Je kunt ze over en weer splitsen, toevoegen van chroom headers waar je maar wilt langs het pad. Als het de regel na de uitlaat, het open spel en je fantasie en chequeboek is de limiet.

Afronden op Oval conversie Kits

Ovalen uitlaat slang kan ook omzetten terug de andere kant, zodat het ovaal in te gaan op een ronde lijn ook, waarin kunstenaars het mogelijk maakt om zich te uiten in de manier waarop het uitlaatsysteem wordt weergegeven en het opzetten. U kunt gaan met een ronde tot ovale conversie van de headers, in een ovale-to-round geconverteerde pijp terug naar de uitlaat.

prestaties Concerns

Je kunt er zelfs ovale uitlaat buizen om te bouwen op een split buis convex van rond tot ovaal of andersom zonder enige problemen. De kosten in het spel komt wanneer u te maken met de meter en de kwaliteit van het metaal dat het materiaal is gemaakt van en dit is een beslissende factor in alle automotive en bouwmarkten.

Op oudere motoren die bedoeld zijn om op te vallen, maar niet aan de prestaties vooruitgang, zoals acceleratie en efficiency, kunnen de ovale uitlaat buis een aanzienlijk verschil in de manier waarop het uitlaatsysteem lijkt een menigte te maken. Het publiek kan in worden genomen door de vreemde manieren de leidingen is ovaal en wendingen in en uit de motorruimte, een visuele illusie.

In ovale uitlaat slangen soort uitlaatsystemen, kunt u wat kracht veranderingen, zoals het verlies van tegendruk en overtollige brandstof opbouw en lekkage te vinden. U krijgt een erkende technicus wil de plaats die je oval-from-ronde buis conversie plaatsvindt kalibreren. Je wilt niet dat uw luchtdruk, of tegendruk die de kracht curve van uw auto helpt, het maken van uw voertuig gaan van 0 tot 60 in 10 seconden, tot 0-60 in 20 seconden verliest, verlies je veel pk’s uit lekkage van tegendruk tijdens buizencompressie.