de voordelen van xeriscaping

Alden Smith is een bekroonde auteur, en levert regelmatig bijdragen aan deze website. Met een schat aan kennis te delen van zijn 50 jaar carrière als schrijver, werkt hij aan uiteenlopende onderwerpen, zoals huis reparatie, gezond leven, auto’s, personal finance, en koken.

Xeriscaping is geen nieuw concept. In droogte getroffen delen van het land, zoals de Southwest, wordt veelvuldig gebruikt om landscape in gebieden waar het gras heeft een harde tijd groeit.

Wat is Xeriscaping?

Xeriscaping wordt gedefinieerd als een methode om water te besparen door het gebruik van creatieve vormgeving. In Noord-Amerika, meer dan 50% van het water dat gebruikt is voor het besproeien van gazons en het onderhoud van groenvoorzieningen. Met water steeds een kostbaar goed in de VS, xeriscaping uitgegroeid tot een levensvatbaar alternatief. Dit artikel bespreekt de principes van xeriscaping.

Zes voordelen van Xeriscaping

-Xeriscaping Bespaart water. Een focus van xeriscaping is het gebruik van droogte resistente planten.

-Het Vereist minder onderhoud . Buiten een beetje wieden en snoeien, xeriscaping moet een minimale inspanning. Eenvoudige irrigatiesystemen kunnen de nodige water te voorzien voor xeriscaping.

-Geen Bemesting of bestrijdingsmiddelen nodig zijn. Maak gebruik van planten afkomstig uit uw regio om de noodzaak van chemische supplementen te elimineren.

-Xeriscaping Verbetert de waarde van de eigenschap. De kosten van de werkwijze wordt gecompenseerd door de toename van eigenschapswaarde.

-Het Is vervuiling vrij. Het gebruik van fossiele brandstoffen aan de macht grasmaaiers wordt geëlimineerd.

-Het Biedt leefgebieden. Het gebruik van inheemse planten in xeriscaping biedt dekking voor de lokale fauna.

Xeriscaping als een Design Project

Xeriscaping is een doordachte proces. Er is werkelijk niets goed over na. Er zijn 7 dingen te overwegen bij het samenstellen van een xeriscape project

1. Planning en ontwerpproces.

Vergeet niet dat de basis van xeriscaping is het behoud van water. Een tuinarchitect bedreven in de waarde van xeriscaping ziet er altijd naar manieren om water te besparen. Het ontwerp van de xeriscape moet rekening worden gehouden met de oriëntatie van het perceel in verband met functies zoals bomen, hekken, en de gemeenschappelijke lopen manieren en structuren. Wees bewust van de gebieden van schaduw en zon. Let op de contouren en drainerende eigenschappen van de site. Als gebieden moeten worden gelaten voor turf, verzekeren ze gemakkelijk toegankelijk zijn. Denk aan bomen en struiken die schaduw zal zorgen voor gebouwen. Bezoek de plaatselijke kwekerij te bepalen welke droogte resistente planten beschikbaar zijn in uw land zijn.

2. Bodem overwegingen.

De ideale situatie is een landschap dat niet alleen snel afvoert, maar slaat water, ook. Verhoog de hoeveelheid organische bodem in uw project site, verzekeren dat het goed wordt belucht. Test de bodem om de pH evenwicht te bepalen en dienovereenkomstig doen compost. Sommige soorten van cactussen en vetplanten de voorkeur aan een mager bodem, terwijl andere planten verschillende behoeften kunnen hebben.

3. Beperk het gebied van kunstgras.

Houd turf gebieden tot een minimum, maar in gedachten houden dat visuele aantrekkingskracht en uitgang zijn belangrijk. Als de aanplant van nieuwe grasmat, proberen om een ​​droogte resistent zaad aan te passen aan uw omgeving.

4. Gebruik Passende Planten

Altijd proberen om planten die thuishoren in uw regio te gebruiken. Droogte resistente planten hebben kleine bladeren, en zijn allebei vrij dik en glanzend, zilvergrijs of vaag in uiterlijk. Wees bewust van de uiteindelijke omvang. Het belangrijkste is om niet te planten die lage water geven behoeften die met hoge behoeften te mengen.

5. Altijd mulch.

Mulch helpt vocht vast te houden, houdt onkruid naar beneden, en regelt de temperatuur. Goede mulchsoorten kunnen bladeren, dennennaalden, houtsnippers of schors. De organische mulch moet zijn, zodat deze weer in de bodem na uitputting kan worden opgenomen. Mulch moet enkele centimeters dik, zonder kale gebieden.

6. Irrigation

Vergeet niet dat xeriscaping is een methode om water te besparen. Nooit over-irrigeren. Sommige van de beste systemen zijn ofwel soaker slangen of druppelirrigatie. Deze systemen leveren water in een traag tempo, die de gezondheid wortel stimuleert en elimineert pooling. Het is altijd het beste om diep en minder vaak water te geven.

7. Xeriscape onderhoud.

Een van de grootste voordelen van xeriscaping is de lage onderhoudskosten. Mulch voorkomt dat onkruid groeien en helpt vocht vasthouden. In turf gebieden, laat het gras langer dan normaal te groeien – het kleuren de wortels en helpt om vocht vast te houden ook.

Een paar tips

* Controleer altijd de plaatselijke verordeningen en codes. Sommige gemeenschappen zijn zeer bijzonder over gazons en landschapsarchitectuur;. * Houd altijd rekening met droogte resistente planten eerste. Het idee is om water te besparen;. * Nooit water tijdens de hitte van de dag. Vroeg in de ochtend is het beste;. * Water totdat je begint te runoff zien, en laat de grasmat gebieden om het water op te vangen. Blijven als nodig is;. * Houd het aantal jonge planten op een minimum. Ze vereisen meer water en snoeien;. * “Deadhead” volwassen bloeiende planten om langdurige bloei te garanderen.

Xeriscaping is niet alleen functioneel, maar voegt kleur en variatie aan uw landschap. Volg deze eenvoudige richtlijnen, en geef xeriscaping proberen. Conserve nu water, zodat we niet later opraken.