drie feng shui methoden: het kiezen van de juiste keuze voor u

De oude kunst van Feng Shui, aangepast door de westerse wereld, zijn een manier om harmonie en vrede in uw woon- en werkruimte te brengen. Feng Shui, is echter niet zo makkelijk te begrijpen op het eerste gezicht. Er zijn verschillende scholen of methoden van Feng Shui om uit te kiezen. We zullen onderzoeken drie Feng Shui methoden om u te helpen beter te begrijpen en kies degene die voor u geschikt is.

De Bagua Map

De Bagua Map

De meest voorkomende Feng Shui methode is de kaart bagua. De bagua kaart wordt gebruikt om uw woon- of werkruimte te evalueren en om u te helpen de ruimte en de elementen erin te harmoniseren. Bagua betekent letterlijk “acht gebieden.” De originele bagua methode is een achthoekige plan dat een kompas gebruikt en kan vrij ingewikkeld zijn. Echter, de westerse versie van de kaart bagua is een eenvoudige 3×3 vierkant patroon met de 8 elementen van de bagua. De top drie pleinen van de bagua van links naar rechts zijn Wealth / Welvaart, Fame / Reputation, en Relaties / Liefde. De tweede reeks van pleinen zijn, weer van links naar rechts, Gezin en Gezondheid, Centrum en Creativiteit en kinderen. De onderste rij van de kaart bagua is kennis en vaardigheden, Career, en behulpzame mensen en Travel.

Yin en yang

Je kan ofwel gaan on-line en krijgt een afdrukbaar Bagua kaart of maak je eigen met behulp van de bovenstaande informatie. Zodra u een gedrukt bagua kaart, moet u ook een plattegrond van uw huis, kamer of ruimte die u wilt Feng Shui. Leg je plattegrond op een vlakke ondergrond en leg vervolgens de kaart bagua op de top van het met de onderkant in het midden plein (Carrière) bij de voordeur of de ingang van uw huis of ruimte. Bepaal welk element van de acht buitenste vierkantjes die u wilt richten op.

Five Elements

Als je wilt richten op rijkdom en welvaart, ga naar de linkerbovenhoek van de bagua. Til de linker bovenhoek van de kaart en zien welke kamer of ruimte die u nodig heeft om zich te concentreren voor rijkdom en welvaart. Het of worden gebruikt om rijkdom en welvaart toenemen in de kaart Bagua kleuren paars, blauw en rood, en het element is Wood. Met behulp van deze kleuren en houten elementen in dit gebied te helpen om de chi (energie) van rijkdom en welvaart in deze kamer of ruimte te vergroten. Elk vierkant op de kaart bagua heeft verschillende kleuren en elementen om de chi van dat aspect te verbeteren.

Yin en yang

Yin en Yang symboliseren perfecte harmonie. Zelfs als ze zijn gescheiden, Yin en Yang hebben nog steeds een element van de ander om het uit balans te brengen. Yin vertegenwoordigt het passieve, kalm, koel en stil elementen van het leven. Yin is de ruimte voor ontspanning, rust, comfort en rust. Gebieden die u wilt de Yin in uw huis te vertegenwoordigen zijn de slaapkamer en de badkamer. Yin kleuren die je wilt opnemen zijn blauw, zwart, paars en wit.

Yang staat voor de energieke, luid, en warme elementen in je leven. Gebieden in uw huis op te leggen Yang elementen zijn de keuken, woonkamer, en familiekamers. Yang kleuren die je wilt implementeren zijn geel, oranje, rood, bruin / beige, bruin, mauve, lavendel, en goud. Bedenk ook dat Yin en Yang zijn ongeveer perfecte harmonie dus zorg ervoor dat een beetje Yang in uw slaapkamer of badkamer en een beetje van Yin in uw keuken en woonkamer. Dit kan gemakkelijk worden gedaan met kussens, accessoires of accent stukken die een plons van een gratis kleur toe te voegen aan uw kamer.

Five Elements

De vijf elementen zijn instrumenteel in de Feng Shui methoden. Zij maken gebruik van beide elementen en kleur om positieve chi bereiken. De 5 elementen zijn Vuur, Aarde, Metaal, Water en Hout. Vuur staat voor passie en hoge energie en de kleuren zijn rood, oranje, sterke geel, paars en roze. Fire elementen kunnen in een kamer met iets eenvoudigs als een diep rode kaars worden gebracht. Aarde vertegenwoordigt voeding, stabiliteit en bescherming in alle relaties. Het is ook een element van Center, het middelste vierkant in de bagua, die ook symbool zelf. Kleuren voor de aarde zijn lichtgeel en aardse zand kleuren.

Metaal, in de vijf elementen, staat voor duidelijkheid, efficiency en precisie. De kleuren voor de metalen zijn grijs en wit. Het volgende element is water. Water staat voor gemak, versheid, en overvloed. De kleuren voor water zijn blauw en zwart. Je kunt ook in het element water met een fontein, aquarium, of spiegels. Het laatste element is Wood, die de gezondheid en vitaliteit vertegenwoordigt. Het brengt in de elementen van overvloed, rijkdom en welvaart. De kleuren van hout zijn natuurlijk, bruin en groen. Een manier om de Wood element te brengen is door middel van meubels of levende planten.

U kunt elk van deze Feng Shui methoden individueel of samen gebruiken. Er zijn veel meer manieren om Feng Shui gebruiken naast deze. Hoewel er zijn dingen die je kan brengen in een positieve chi in je leven en huis te bereiken, zijn er ook dingen die je moet elimineren. Een diepere studie van Feng Shui wordt aanbevolen.