drie tips voor de dimensionering van een ijsbijl

Een ijsbijl is een instrument dat wordt gebruikt door bergbeklimmers tijdens het beklimmen van sneeuw en ijs bedekte heuvels en bergen. Een klimmer zal zijn ijsbijl te gebruiken voor een veelheid van redenen, met inbegrip van steun tijdens de pauzes, helpen trekken zich steile hellingen en een proces dat bekend staat als zelf arrestatie. Zelf arrestatie is het proces van het stoppen van een ongecontroleerde glijbaan naar beneden een berg gezicht of gletsjer helling. Ijsbijlen komen in een zeer breed scala van maten. Deze verschillende maten zijn voor mensen van verschillende hoogtes. In het algemeen, de hogere je bent, hoe langer een ijsbijl je gaat te willen. Hieronder vindt u informatie over de meest aanbevolen methoden van de dimensionering van een ijsbijl, en sommige hoogtes en ijsbijl maten die corresponderen met elkaar met behulp van deze methoden te vinden.

Hand aan Methode Ankle

In deze wijze van ijsbijl sizing, zul je rechtop staan ​​en laat de ijsbijl te hangen uit je hand. Met de platte kant van de handgreep rusten tegen je handpalm, moet het hoofd van de ijsbijl het midden van je enkel te bereiken. Deze methode kan enkele centimeters langer of korter worden aangepast ter compensatie van persoonlijke smaak.

Vingertop naar Floor Method

Deze methode is vergelijkbaar met de hand enkel werkwijze, behalve de ijsbijl mag de vloer bereiken en dienen handbereik bereikt. Dit ook daadwerkelijk op een iets kortere ijsbijl greep dan de hand aan de enkel methode. Ook hier kan de exacte lengte worden aangepast voor persoonlijke smaak.

Traplopen Methode

Een trap is ongeveer dezelfde hoek als de meeste beginnende hellingen die u kunt klimmen en hebben behoefte aan een ijsbijl op. Een geweldige manier van het vinden van de beste maat ijsbijl voor u op een stap te staan ​​en til je hand om heuphoogte of net onder het. De afstand van uw hand om de stap boven je de ideale lengte voor een ijsbijl.

Ice Axe Sizing Problemen

Een ijsbijl moet comfortabel en in evenwicht zijn wanneer in uw handen. Het heft moet comfortabel zijn als vastgehouden en bewogen door normaal gebruik beweging herhaaldelijk. Indien de bijl te lang is, zal het te zwaar en daardoor moeilijker te hanteren in de tijd. Ook als uw ijsbijl te lang is, dan is een groter bereik van de beweging is vereist voor affectieve gebruik. Deze excessieve bereik van de beweging kan ertoe leiden dat u uit balans, terwijl op het ijs helling, dat kan ertoe leiden dat u uitglijden en vallen te worden. Extra beweging zul je ook moe sneller over een langere periode van tijd. Omgekeerd, als je een ijsbijl, dat is te kort te kiezen, en je uiteindelijk nodig is om zelf arrestatie, mag u niet in staat om voldoende momentum en energie om volledig op zijn plaats het ijs bijl in het ijs en arresteer je val te genereren. Een ijsbijl handvat dat is te kort zal ook eisen dat u leunt te ver naar voren tijdens het klimmen, die meer energie verbruikt, veroorzaakt een onbalans in uw houding, en kan ook een belemmering vormen uw waardoor het ijs bijl in het spel snel.

Het selecteren van de juiste ijs bijl voor uw lengte en comfort is erg belangrijk. Het selecteren van een ijsbijl die ofwel te lang of te kort kunt u in gevaar brengen tijdens een technische klim in het slechtste geval en ertoe leiden dat u de band gemakkelijker door het gebruik van grotere inspanning.