het belang van humus bodem voor planten vruchtbaarheid

Humus bodem bevordert de groei van planten in een aantal manieren. Ten eerste biedt het meeste voedingsstoffen planten nodig samen met sporenhoeveelheden van metalen en mineralen. In de tweede plaats, humus bevat een reeks van micro-organismen die breken plantaardige afval en helpen wortels te absorberen voedingsstoffen uit de bodem. Humus kan worden gebruikt als toevoeging aan andere grondsoorten of als de primaire bodem voor potplanten en beworteling bedden.

Humus is de ultieme organische bodem. Het bestaat vrijwel geheel ontleed planten en andere organische materialen. Vanwege de hoge verhouding van organische verbindingen, humus is ook rijk aan micro-organismen, waarvan sommige helpen bij de ontleding en anderen bieden voordelen zoals hulp planten voedingsstoffen opnemen of bestrijden van pathogenen in de bodem. Humus biedt de katalysator die ervoor zorgt dat de groei van planten te spike.

Wat is Humus Bodem?

Klei bodem is rijk aan mineralen en metalen, maar heeft de neiging laag in plantaardige verfstoffen en andere organische verbindingen. humus toevoegen aan klei brengt deze in een levensvatbare evenwicht en vermindert de dichtheid van de bodem door het scheiden kleideeltjes en waardoor lucht en water naar de bodem doordringen. De dichtheid van kleigronden nog lager voeg zand in het mengsel.

Het toevoegen van Humus Clay Soil

Zand is het andere uiterste en heeft een moeilijke tijd het behoud van voedingsstoffen. De grote korrels aard van zand laat water door middel van wassen, het nemen van voedingsstoffen en mineralen uit de buurt van de wortels plant. Blending humus kan vervangen verloren voedingsstoffen, maar u kunt ook een beetje klei toe te voegen aan het vermogen van de bodem om vocht vast te houden te verhogen. Zandige gronden het minst geschikt alle grondsoorten, waarvoor vaak conditionering voor humus kan worden gebruikt.

Het toevoegen van humus om Zandgrond

Voor plantenbakken en bloempotten, humus maakt een grote potgrond. Het is rijk aan voedingsstoffen en is over het algemeen een lichte, zachte textuur, ideaal voor gebruik in kleine ruimtes. Zorg ervoor dat de zuurgraad van de bodem te controleren om ervoor te zorgen dat de pH-waarde tussen 6,2 en 6,8, of aan te passen als dat nodig is. kalk toe te voegen zal de bodem zuurgraad te verminderen en te drenken met een mengsel van 1 deel ammoniak in 4 delen water zal de zuurgraad te verhogen.

Met behulp van Humus Voor Potgrond

Organische bodems zijn ideaal voor stekken. De levende wezens in de bodem hulp planten nemen vitale voedingsstoffen, en dat betekent stekken moet in staat zijn om lang genoeg te overleven om nieuwe wortelgroei te vestigen. Daarnaast zal de losse structuur van humus verplanten in te schakelen nadat de wortels zijn vastgesteld zonder ze te beschadigen helemaal opnieuw.

Humus is geweldig om te wroeten Beds

Een composthoop is een zeer goede manier om humus materiaal te genereren thuis. Koffiedik, theebladeren en andere keuken afval gemengd regelmatig tot afbraak te promoten. Zelfs beschimmeld brood en groente kernen kan worden gebruikt, en trok onkruid of gras stekken kunnen worden toegevoegd. Soms, voeg 1 kubieke voet zand of klei aan het mengsel en het resultaat is klaar voor gebruik bodem die geschikt is voor planten van alle soorten.

Het creëren van Humus at Home