het oplossen van een lekkende stoom radiator

Als u in een ouder huis wonen, waarschijnlijk krijg je je warmte uit een stoom radiator in elke kamer. Deze radiatoren zijn uiterst betrouwbaar, maar van tijd tot tijd zult u merken dat men lekt. Om te voorkomen dat lekken in de toekomst, moet je een beetje van het oplossen van problemen doen voordat het systeem volledig afbreekt.

De meest waarschijnlijke locatie voor een lek in een stoom radiator is de stoomklep. Aan de zijkant van de radiator, dit helpt om de hoeveelheid stoom die het bereiken van de radiator in een keer te reguleren. Als u ter plaatse de klep lekt, zult u waarschijnlijk nodig om het te vervangen.

Controleer de Valve

Naast de klep zijn de dopmoeren. Deze bolt-achtige apparaten lekken, omdat ze los na verloop van tijd. Om het lekken te stoppen, kunt u deze moer draai met behulp van een sleutel. Houd de klep met een steeksleutel en draai de moer met de andere.

Controleer de Cap Nuts

Als geen van deze oplossingen werkt, controleer dan de stoom vent. Deze kunnen worden geblokkeerd of corrosie in de tijd, en dit zorgt ervoor dat ze lekken. Als de ventilatieopening geblokkeerd is, moet u deze vervangen door een geheel nieuwe, en dit moet uw lek op te lossen.

Controleer de Vent