het oplossen van een metaalbewerking draaibank

Heeft u ervaring met draaibanken, dan weet je dat van tijd tot tijd kunnen ze breken, of u nu een houten draaibank of een metalen werkende draaibank. Beiden lijden vormen de dezelfde soort problemen, dus als je enthousiast over metaalbewerking zijn, en willen uit te werken wat het probleem is met de draaibank zonder het te nemen naar een specialist, dan kunt u kijken naar verschillende delen van de machine uit te werken waarom uw metaalbewerking draaibank is niet goed, werken.

Als het probleem lijkt een van slechte snijkwaliteit zijn, of als u vinden dat een stuk metaal niet volledig zal worden gesneden, en eindigt vast te zitten op het blad zelf, dan kan uw probleem een ​​bot mes zijn. Deze tools kunnen worden soms heel bot, zodat je je best moet doen om ze scherp, hetzij door het vervangen van het mes, of slijpen vervolgens met behulp van een messenslijper. Controleer scherpte van uw mes door het uitvoeren van een stuk hout door de draaibank, en het controleren van de snede zoals het komt uit de andere kant. Als er niet een schone merk, dan zul je nodig hebt om het mes te scherpen.

Blade Scherpte

Draaibanken zijn zeer gecompliceerde onderdelen van de uitrusting, en vaak wiebelen of bewegen tijdens het snijden licht. U kunt dit controleren door met een stuk hout in de spanklauwen, en dan het markeren van een lijn met behulp van een scherp voorwerp beetje. Snijd het hout een beetje lager, en noteer indien de merktekens parallel zijn. Als de onderste markering is helemaal krom, of naar beneden te slepen, dan zul je nodig hebt om de draaibank te scherpen. Het blad kan te los, dus schroef dit meer stevig in positie, en dan overgaan tot de draaibank en de boorkop vast te zetten.

draaibank Dichtheid

Als uw draaibank niet werkt, kan dit te wijten aan een probleem met de motor van de draaibank’s. Er zijn een aantal redenen waarom de draaibank motoren kunnen stoppen met werken, met inbegrip van slechte smering, of een probleem met de aandrijfriem. smering toe te voegen door de olie gaten aan de zijkant van de motor, en controleer de aandrijfriem op slijtage. Deze banden zijn gemaakt van rubber, dus misschien wel eens gespleten of gebarsten door herhaald gebruik. U kunt de band gemakkelijk genoeg te vervangen, en dit zou moeten helpen de motor weer aan het werk.

Motor loopt niet

Er is niets meer frustrerend dan te proberen om uw draaibank te gebruiken, alleen te vinden dat de boorkop vast is geworden, en is niet meer op en neer bewegen om het mes. Uw enige echte optie is om de boorkop te verwijderen, en om dit te doen moet je de spil stoppen. In plaats van het gooien van de hele draaibank wat een achterwaartse beweging, moet je proberen die de spil tanden met behulp van een getande sleutel, of een speciaal apparaat dat de getande rand van de spil grijpt. Dit zal schuiven te voorkomen, terwijl u de boorkop los te maken. Zodra u de vastgelopen rol hebben bevrijd, kunt u de draaibank opnieuw op te starten.

stuck Chuck