het oplossen van problemen waterontharder harstank problemen

Een waterontharder hars tank wordt gebruikt om bepaalde ionen uit hard water te verwijderen en om het zacht te maken. Wanneer er voldoende hoeveelheid calcium en magnesium in water, wordt het te hard, verstopping van leidingen. Als deze ionen uit hard water worden verwijderd door een proces dan is het bekend als waterontharding. In huizen, kan hard water worden verzacht door het direct toevoegen van de waterontharder harstank naar de belangrijkste watervoorziening. Deze tanks maken gebruik van een hars (gefunctionaliseerd plastic of polymeer kraal), die de harde ionen met bepaalde soorten zacht ionen uitwisselt. Deze waterontharder hars tanks effectief kan werken als je te behouden en onmiddellijk oplossen van kleine problemen. Hier volgen enkele veel voorkomende problemen en hun oplossingen

In weerwil van het hebben waterontharder, als je hard water, dat is verstopping uw leidingen dan moet je vinden de reden krijgen. Controleer op problemen zoals mechanische storingen of de zouten. Als er geen probleem, dan kunt u ofwel vervanging van de hars in de ontharder tank of na raadpleging van een waterontharding deskundige vervangt de tank zelf. In het algemeen kan onthardingshars duren 5 tot 10 jaar.

Probleem 1 – Water is Hard

Controleer op mushing in de pekel tank. Mushing kan gebeuren als gevolg van de afzetting van verdampte zoutkristallen of zout pellets worden gebruikt in de waterontharder hars. Als je merkt mushing in pekel tank, verwijderen en schoon, net als mushing de productie van pekel kan belemmeren. Voldoende hoeveelheid pekel noodzakelijk voor verversing van de harskorrels, en wanneer het niet correct vernieuwd kan dit leiden tot lage niveaus van water te ontharden.

Probleem 2 – Sledehonden

Soms kan er lekkage van hars van de waterontharder zijn. U kunt de scheuren te identificeren door te zoeken naar hars kralen in het water dat komt uit ontharder tank. Een gemakkelijke manier om te controleren op de aanwezigheid van deze kralen in de beluchters op de kranen. Wanneer u harskorrels vinden hier, kijk of één van de schermen in de tank te laten de parels uit. Als dat zo is, vervang het scherm door het verwijderen van de afsluiter van de tank.

Probleem 3 – Hars Lekkage

Als er verlies van de druk van water dat uit de verzachter controleren zwelling van regelkleppen. Dit kan worden veroorzaakt door chloorwater blokkeren van de klep. Reinig of vervang de klep in deze zaak. De druk kan ook aanzienlijk dalen als gevolg van problemen zoals de aanwezigheid van zand in het water uit de waterleiding of algengroei in het harsbed of beschadiging van de harskorrels door zeer gechloreerd water. In dergelijke gevallen moet u de hars na het reinigen van de hars tank te vervangen.

Probleem 4 – Drukverlies

De lekkage van de onthardingstank onmiddellijk worden gerepareerd. Markeren de plaats waar de lekkage wordt gevonden. Schakel de watertoevoer naar de waterontharder en het demonteren van de waterontharder. Leeg het zout in een veilige container, en zand de gemarkeerde locatie met behulp van een schuurpapier. Gebruik nu een epoxy-oplossing en vul de scheuren in dat gebied. Laat het drogen en vervolgens te assembleren de ontharder, en vervolgens vast te stellen en beginnen de watertoevoer.

Probleem 5 – Tank Lekkage