met behulp van een pijpsnijder vs een ijzerzaag

Als u van plan bent om te werken met elk type pijp, zijn er eigenlijk maar twee instrumenten aanbevolen een pijp cutter en een ijzerzaag. Elk van deze instrumenten heeft voor- en nadelen die je bewust van moet zijn voordat je hoofd uit naar uw lokale huis verbetering winkel om een ​​aankoop te doen. Lees verder om de lage naar beneden te krijgen op pijp kotters en handzagen.

Als er een hulpmiddel dat specifiek is voor het snijden van buizen, waarom doe-het-zelvers gebruik maken van een ijzerzaag in de eerste plaats. Mensen blijven handzagen aan buizen te gebruiken, want het is een multi-purpose tool die ze al kunnen hebben bij de hand. Zelfs als je moet kopen een ijzerzaag nieuw, kunt u een ijzerzaag te gebruiken om allerlei projecten te doen. Je kunt eigenlijk alleen gebruiken pijpsnijders om pijp te snijden. Daarom, als u niet van plan om te snijden veel van de buis, kan het niet rendabel om een ​​nieuwe tool aan te schaffen.

Een ijzerzaag is een General Purpose Tool

De waarheid van de zaak is dat een pijpsnijder een betere baan van het snijden door pijp doet. U kunt een nog knippen, dat is niet gekarteld als je de pijp mes goed te gebruiken. Zelfs met een vaste hand, zul je waarschijnlijk moeten de pijp aan te passen als je eenmaal een snede met een ijzerzaag hebben gemaakt. In feite, sommige doe-het-zelvers daadwerkelijk geruïneerd leidingen door te snijden met een ijzerzaag. Pijp snijden kan worden gedaan met een ijzerzaag, maar een pijpsnijder doet gewoon een betere baan.

Een ijzerzaag Niet de beste baan van Cutting Through Pipe

Bij correct gebruik, is een buissnijder gaan om u de resultaten die u op zoek bent voor elke tijd te geven. Het verschil is dat een zaag in contact komt met de pijp vanaf één zijde. Een pijpsnijder daarentegen roteert rond de buis te scoren en het gewenste deel te verwijderen. U moet weten hoe de buissnijder correct te gebruiken om optimale resultaten te krijgen. Zo zal je nodig hebt om te werken in een traag en gestaag tempo met de pijp cutter. Zorg ervoor dat u alle instructies van de fabrikant voordat u uw pijp snijden beginnen.

Pijpsnijders Cut Pipe Perfectly

Alle gereedschappen zorg nodig, maar moet u ervoor zorgen dat de bladen op uw buissnijder zijn scherp om een ​​goede cut.If krijg je een pijpsnijder in de werkplaats van je vader hebt gevonden, moet u de messen te nemen om te worden verscherpt of ze gewoon te vervangen.

Pijpsnijders Need Care

Het één groot nadeel voor de doe-het-zelver met betrekking tot een pijpsnijder is het feit dat je er een pijpsnijder niet kunt gebruiken voor al uw behoeften. Als u een reis naar uw lokale bouwmarkt te vinden, zul je merken dat er minstens 4 verschillende soorten pijp frezen, PVC, koper, staal, en de bodem. Dit betekent dat, afhankelijk van wat voor soort pijp u snijden, moet u een nieuwe tool te kopen.

Een Snijder van de pijp is niet van plan om voldoende

Daar heb je het. Pijpsnijders en handzagen beide hebben hun sterke punten. Afhankelijk van het type project waaraan u werkt, moet u één van de twee instrumenten te selecteren. Gebruik de bovenstaande informatie om de beste keuze te maken.