soorten mozaïek instelling materialen

Het installeren van mozaïektegels is een eenvoudige doe-het-zelf werk. De benodigde materialen zijn goedkoop en gemakkelijk te verkrijgen. Er zijn verschillende soorten mozaïek instelling materialen die u kunt kiezen uit. Niet allemaal nodig, maar kunnen veel baat hebben uw mozaïek tegel. Hieronder is een lijst van enkele van de meer belangrijke instelling materialen, hun eisen en wat u kunt verwachten dat ze speciaal voor u doen.

Wanneer u winkelen voor grouts voor uw mozaïek tegel moet je niet toestaan ​​dat het je overweldigen. Je zal niet nodig om een ​​speciaal soort grout te krijgen voor mozaïek tegel. Gebruik hetzelfde type grout dat u zou doen voor gewone tegel. Deze grout zal ook geen behoefte aan een andere manier dan wanneer je aan het doen waren een reguliere baan tegels worden gebruikt.

grout

Om uw mozaïek tegel zal je beginnen door het toepassen van het aan uw spreider en smeren het allemaal over je voegmortel. Zorg ervoor dat je in alle spleten wanneer u dit doet. Zodra je er zeker van bent dat alle scheuren volledig zijn gevuld dan zul je laat je voeg drogen gedurende 15 tot 20 minuten. Als je eenmaal hebt laten dat moment pas zal je zachtjes vegen schoon alle extra grout vanuit uw tegel met een vochtige spons.

Adhesive

Er zijn verschillende soorten lijm die u kunt gebruiken voor uw mozaïektegels. De beste manier om te beslissen over het type is te weten de locatie van uw mozaïek. Een outdoor project zullen het beste doen met thinset. Dit is een concreet op basis van lijm en kunnen alle weersomstandigheden elementen te weerstaan. Sommige mensen gebruiken dit voor gebruik binnenshuis maar ook omdat het de stevigste lijmsoort u zult vinden. PVA lijmen zijn goed voor gebruik binnenshuis en zijn makkelijk voor het opruimen want het is een lijm op waterbasis. Luchtvochtigheid zal dit soort lijm beïnvloeden dus hou het binnen en bij voorkeur badkamers.

Sealant

De meeste kleefstoffen moeten worden vermengd net zoals specie vóór gebruik. Mengen is bij elk hechtmiddel. Lees deze zorgvuldig wat moeilijker te mengen dan andere. Zodra u de lijm hebben gemengde je zal van toepassing zijn op de achterkant van uw mozaïektegels. Zorg ervoor dat u een vochtig washandje of papieren handdoek bij de hand af te vegen overtollige lijm die uit morsen van achter de tegels hebben.

Sealants zijn niet vereist wanneer u het leggen van uw mozaïek tegel. Ze worden echter aanbevolen. Een goede kit zal je voeg tegen morsen, het weer en veroudering te beschermen. Deze zijn goed voor zowel binnen- als buitengebruik. Grout kan beginnen naar geel na verloop van tijd en kan vlekken. Sealant voorkomt vergeling en je voeg beschermen tegen vlekken.

Om gebruik te maken kit is eenvoudig. Je moet eerst je voeg volledig laten drogen. Meestal wachten tot de volgende dag is het beste. Snijd de applicator in een hoek van 45 graden en toe te passen rechtdoor langs de specie.