soorten rotsklimmen carabiners

Het beklimmen van Carabiners zijn een van de basisinstrumenten van rotsklimmen enthousiastelingen. Dit zijn de aluminium clips die worden gebruikt om artikelen te beveiligen. Hoewel de lichtere aluminium karabijnhaken worden gebruikt door de meeste klimmers, klimmen instructeurs nog steeds de voorkeur aan de zwaardere stalen exemplaren te gebruiken. Deze clips zijn speciaal gemaakt en zijn er in vele soorten en vormen met elk zijn ontworpen voor een specifieke taak. Een rots klimmer altijd lijkt versierd met clips opknoping rond hun lichaam. Bij de aanschaf van deze klimmen karabijnhaken, moet u ervoor zorgen dat u de juiste items te kopen als niet iedereen wordt gebruikt in rotsklimmen.

De D-vorm is de eerste op onze lijst. Deze vorm bestaat uit twee subtypen namelijk asymmetrische en symmetrische. Wanneer we kijken naar de asymmetrische klimmen karabijnhaken zul je zien dat ze hebben grotere openingen aan de clip of poort einde. Als gevolg dat ze niet geven u zoveel ruimte, maar ze zijn veel gemakkelijker te bevestigen. Deze worden gebruikt voor het bevestigen van jezelf wanneer je net zo goed bent belaying als wanneer je gaat naar boven roping zijn. Een schroef is er om te kunnen om ze stevig vast;. De D gevormde symmetrische wordt gebruikt wanneer u zijn top of lood klimmen.

Soorten Climbing Carabiners

Dit item is niet zo sterk als zijn tegenhanger en wordt beschouwd moeilijker te hechten dan andere vormen. De ovale vorm maakt ze te verzwakken, maar ze hebben hun toepassingen.

De Ovale Carabiner

Aangezien deze klimmen karabijnhaken slot, ze voorkomen dat de vangst of poort per ongeluk los te laten. De vorm van deze kan een van de ovale asymmetrische of symmetrische vormen hebben. Sluittype carbiners neiging om te worden gebruikt in situaties waar je naartoe gaat om te leggen of als u een ankerpunt creëren. Dit type heeft meestal een rechte poort.

Vergrendeling Gate Shaped Type

Dit karabijnhaak duidelijk verschilt in zoverre dat het is dun en heeft een grote vangst gate mechanisme en omdat het zo dun dat geeft je extra ruimte.

The Thin Wire Type Van Carabiners

Dit is de meest populaire van de karabijnhaak omdat ze veel gebruikt in vele situaties. Klimmers hebben altijd één of meer van deze.

Rechte Gate karabijnhaak

De concave kromming van de gebogen poort geeft je extra ruimte en stelt u in staat om het te knippen veel gemakkelijker.

concave Carabiner

Snel Tekent

Deze types van carabiners kunt u een quick release en bestaan ​​uit twee carbiners die niet zijn vergrendeld. Ze zijn verbonden met band en aan ankers bout als een vorm van bescherming en om een ​​touw glijden maar met minder wrijving.

Hoewel er vele soorten van carabiners op de markt moet u ervoor zorgen dat degene die je koopt zijn bedoeld voor rotsklimmen en niet voor industriële doeleinden.

Aan het eind van de dag heb je veel keuzes en je nodig hebt om uw aankopen te doen op uw eigen behoeften van het beklimmen van carabiners.