tand en groef houten gevelbekleding: installatie tips

Messing en groef houten gevelbekleding is een van de meest populair voor buitenmuren in woningen. Houten platen worden vergrendeld aan een oppervlak zoals een wand, vloer of plafond. De lange randen van de platen zijn ontworpen om een ​​rib en groef hebben. De rib van een raad van bestuur past in de groef van een aangrenzend bord. Dit creëert een massief houten ondergrond. Gevelbeplating kan verticaal of horizontaal worden geïnstalleerd. Het maakt het een aantrekkelijke en duurzame buitenkant oppervlak op de juiste wijze zijn geïnstalleerd. Hieronder vindt u enkele tips die zal van pas komen als je de gevelbeplating te installeren.

Zorg ervoor dat u uw planken zorgvuldig te selecteren. Het opruimen uit afzonderlijke platen die gebonden variaties in kleur en uiterlijk hebben. Zorgvuldige selectie zal u toelaten om zo veel van een uniforme uitstraling mogelijk te maken nadat de installatie is voltooid.

Board Selection

Het beste is om een ​​einde te brengen op alle 4 zijden van de platen voordat u op de muur te installeren. Dit zorgt ervoor dat de snijkanten ontvangen een adequate dekking van de finish. Het is moeilijker om dit te bereiken wanneer het individu boards gespijkerd plaats. De afwerking zorgt voor extra bescherming aan het hout en vergemakkelijkt ook een goede hechting. Zorg ervoor dat u een primer of pre-afwerking die compatibel is met de laatste laag is te selecteren.

afwerking

Voor horizontale toepassing, te beginnen aan de onderkant en werk je weg omhoog. De gegroefde randen moeten naar beneden gericht. Het beste is om te beginnen in een hoek en werk je weg omhoog.

horizontale Application

De gegroefde rand van de raad van bestuur de aangrenzende muur onder ogen zien en het eerste bestuur moet worden geïnstalleerd schietlood. A-niveau of schietlood is handig om een ​​schietlood pasvorm. Het kan zijn dat de gegroefde rand trimmen voor een flush fit te bereiken. Spijker de borden aan de furring strips eronder.

verticale Application

In beide programma’s, moet u te rijden in de nagels 1 1/4 inch in de furring strips. Boards die tot zijn tot 6 inch breed kan de nagel hoofden gelijk met het oppervlak, terwijl bredere boards de nagel hoofden blootgesteld kan hebben. Het beste is om roestwerende nagels te gebruiken. Wees voorzichtig als je de nagels rijden in de raad, omdat het wordt gedaan langs de randen. Als het niet goed is geïnstalleerd, kan de nagels van het hout beschadigen.

spijkeren

Leg de platen op een stabiele en vlakke ondergrond, zoals een werktafel. Zorg ervoor dat de platen naar beneden wijzen voordat je snijden. Het beste is om een ​​sabel of cirkelzaag gebruiken. Hiermee wordt voorkomen dat splinters op het hout fineer.

Het snijden van de raden van bestuur

Montage Boards rond Deuren en Ramen

Verwijder alle afwerking rond de openingen. Meet de afstand beschikbaar is tussen de rand van de laatste plank en de deur of raam rand. Breng de metingen aan de raad en snijd zoals beschreven in de vorige paragraaf. Zorg ervoor dat de ruimte de planken exact hetzelfde aan beide zijden van de deur of het raam. Indien u plaats verschillend aan beide zijden, wordt één zijde uiteindelijk groter dan de andere. Dit leidt tot problemen met uitlijning boven de opening.