thermosyfon systeem voor zonne-energie warm water

Een van uw zonne-energie warm water opties staat bekend als een thermosifon systeem. Het is een passief systeem dat geen macht, pompen of controles vereist, waardoor het een van de minst dure zonne warm water systemen. Er zijn verschillende soorten zonneboilers, gedifferentieerd op verschillende niveaus. De eerste is op systeemniveau. Een systeem kan actief of passief zijn. De tweede is de aard van de circulatie-toepassingen direct of indirect. Het derde punt van differentiatie is het type zonnecollector gebruikt. Een thermosyfon solar warm water systeem is een passief direct systeem die het vaakst gebruikt een vlakke plaat collector.

Van zonne warm water systemen, het belangrijkste verschil is tussen actieve en passieve systemen. Actieve systemen elektrisch aangedreven pompen en controles om water in de zonnecollector en terug in de opslagtank bewegen. Passieve systemen, anderzijds, geen stroom is nodig. Integendeel, ze vertrouwen op de fysische eigenschappen die inherent zijn aan het water, waarbij verwarmde water wordt minder dicht en stijgt op zijn eigen.

Actieve versus passieve

Directe circulatie verwijst naar het feit dat het drinkwater zelf gaat door de zonnecollector rechtstreeks, warmt op en gaat naar de opslagtank voor gebruik. Indirecte systemen maken gebruik van een warmte-overdracht vloeistof, soms water, soms olie of koelmiddel-om door de zonnecollector passeren. Deze warmteoverdracht vloeistof, weer gepompt naar een warmtewisselaar waar verwarmt de wachtende drinkwater.

Directe versus indirecte Circulation

Er zijn drie belangrijke soorten zonnecollectoren: vlakke plaat, integrale collector opslagtanks en vacuümbuis verzamelaars. Vlakke collectoren zijn de meest voorkomende, bestaande uit een grote metalen plaat die energie en de overdracht van de zon absorbeert het aan water of een warmte-overdracht vloeistof die door de aangrenzende leidingen. De gehele plaat in een afgesloten, geïsoleerde box. Integraal collector opslagtanks ook in een verzegelde doos, maar water in wezen in een kleine tank gepompt en wordt verwarmd in batches voordat het wordt verplaatst naar de opslagtank. Vacuümcollectoren gebruiken parallelle glazen buizen die zonne-energie absorberende metalen vinnen om warmte over te dragen aan de passerende vloeistof.

zonne-energie

Zoals gezegd, een thermosifon systeem is een directe, passief systeem dat zeer waarschijnlijk een vlakke plaat collector zal gebruiken. Omdat het berust op de fysische eigenschappen van water om het naar de opslagtank, moet de zonnecollector beneden de tank. Als de zon raakt de vlakke plaat collector, warmt het drinkbaar water direct. Als het opwarmt, wordt het minder dicht en stijgt door leidingen in het isoleren opslagtank voor gebruik. Een thermosyfon solar warm water systeem is dus een van de minst dure en vereist de minste hoeveelheid onderhoud. Dit is omdat er geen pompen of controle af te breken, en het vereist geen stroom voor de werking ervan.

Thermosyphon Systems

Als u op zoek bent naar een manier om zonne-energie warm water te genereren, overweeg dan een thermosifon systeem. Het is de minst dure middel van het gebruik van de zon om water te verwarmen voor uw huis, maar het is effectief. Er zijn een aantal fundamentele eisen aan het systeem, maar het is betrekkelijk eenvoudig te installeren en te onderhouden.