tips voor het meten van tule gordijnen

Grommet gordijnen kunnen kijken zeer aantrekkelijk in een kamer. Het is echter belangrijk om zeker te zijn dat u correct te meten of ze kunnen eindigen op zoek te lang of te kort. Volg de onderstaande tips om ervoor te zorgen dat uw tule gordijnen correct worden gemeten.

Bij het nemen van uw metingen, overbrengen naar een tekening van het venster. Het hoeft niet precies op schaal, maar het geeft je een veel beter idee van hoe de tule gordijnen eruit zal zien en kan blijken zeer nuttig bij de stof op te slaan geven.

Tip # 1 – Tekenen

Meet nadat u het gordijn staaf op zijn plaats, zodat de haken daaruit zijn boven het niveau van het venster. Als je dit niet doet, kun je worden gelaten met een lastige gat aan de bovenkant.

Tip # 2 – Gordijn Rod

Wanneer lengtemeting start ½- inch boven de bodem van de haak en meet de onderkant van het venster. Voeg 8 inch tot dit cijfer voor de lagere zoom en een 3 inch voor de top zoom.

Tip # 3 – Lengte

Meet de breedte van de gordijnroede en vermenigvuldig dit door ofwel 1,5 of 2. Het bedrag is afhankelijk van hoe vol u de tule gordijnen te zijn. Om te bepalen hoeveel panelen van stof die je nodig hebt, neem de meting in inches en delen door 48-de standaard stofbreedte (veel stoffen zijn ook in 54-inch breedte).

Tip # 4 – Breedte