tips voor het reinigen van jaloezieën

Jaloezieën zijn een van de meest effectieve manieren van het blokkeren van het licht en het creëren van de persoonlijke levenssfeer in uw huis. Helaas hebben ze ook fungeren als stof bewaarders en terwijl een dun laagje per week kan helpen voorkomen dat ophoping van vuil, het is ook nodig om ze goed te reinigen ten minste eenmaal per seizoen. Er zijn twee belangrijke manieren voor het reinigen van uw blinds, die in feite afhankelijk van de hoeveelheid vuil op de blinds zelf: de ene is apart gaan door elke lamel en de andere is om de blinds los en was ze in uw bad.

Wanneer het proberen om uw jaloezieën schoon het is altijd belangrijk om alles wat in de weg te verwijderen, vooral als je ze schoonmaken in plaats. Daarom is het belangrijk om terug te binden elke gordijnen of raambekleding. Als aan de andere kant heb je de mogelijkheid om take down uw zonwering en kan ze wassen in de badkuip, heel voorzichtig zijn van de manier waarop je ze ontmantelen. Voordat u probeert om de blinds te verwijderen, zorg ervoor dat de lamellen zijn open voor een horizontale positie en dat de blinds worden verhoogd helemaal omhoog, zodat ze de bodem van de bovenrail te raken. Dit zal geen scheuren of mobiliteit problemen te vermijden wanneer u probeert om het hoofd rail te tillen uit de houder.

Voorbereiding voor Cleaning

Als het gaat om de reiniging zelf, overweeg dan het gebruik van water en een alcohol of azijn-gebaseerde oplossing, of als u af te vegen het te gebruiken in een glazenwasser die een geweldige job precies hetzelfde zal doen. Overweeg het gebruik van oude sokken, oude stof handschoenen of droger lakens te vegen uw jaloezieën.

Het verwijderen van stof en vuil

Als je gaat om elke lat afzonderlijk reinigen terwijl de blinds zijn nog steeds verbonden, moet u overwegen met behulp van oude sokken om de klus te klaren. Sokken behoren tot de beste hulpmiddelen voor het reinigen van jaloezieën. Het enige wat je hoeft te doen is het dragen van een natte sok in de ene hand weg te vegen het vuil en draag een droge sok gelijktijdig op uw andere kant, zodat u direct kunt vegen elke lat droog. Terwijl het dragen van de sokken op uw handen of handschoenen, zet de latten tussen duim en wijsvinger. start altijd vegen van boven lamel en in het midden van elke lamel, werken je weg naar de zijkanten.

Afronden

Als u het verwijderen van de blinds en ze te wassen in het bad, moet u het bad genoeg te vullen, zodat de blinds zijn bedekt met water. U kunt of azijn en water oplossing of een afwasmiddel en water gebruiken. Je moet laten de blinds weken gedurende minstens een half uur, zodat het stof en vuil worden losgemaakt. Als het vuil is persistent overwegen met behulp van een zachte borstel.

Vergeet niet om veeg de blinds voor het aanbrengen van het water aan de werkelijke reiniging te vergemakkelijken.

Zodra u de blinds hebt schoongemaakt, zorg ervoor dat ze goed drogen, vooral als ze metalen onderdelen, omdat deze kunnen roesten. Als u uw blinds hebt afgeveegd, drogen ze gemakkelijk zal zijn, maar als je ze in je bad gewassen moet u laat het opknoping aan de zijkant van het bad of hang ze buiten als het weer het toelaat. Als je haast hebt kun je altijd gebruik van een haardroger ingesteld op koele om dingen te versnellen een beetje.

Dit zijn slechts een paar tips die u zullen helpen bij het schoonmaken van uw jaloezieën. Vergeet niet om altijd zorgvuldig en voorzichtig met uw blinds, vooral als ze oud zijn, om te voorkomen dat eventuele schade.