tips voor het repareren van een motorfiets koppelingskabel

Met de mogelijkheid om te ondernemen wat onderhoud werk zelf, zoals het repareren van een motorfiets koppelingskabel, kan een grote geld besparen. Door het volgen van een paar stappen, zul je merken dat het niet altijd nodig is om naar een garage.

Zorg ervoor dat je een eerste controle te bevestigen dat het eigenlijk de motor koppelingskabel dat vervangen moet worden, in plaats van een andere component. De kabel is waarschijnlijk het probleem waar je problemen met het verschuiven van de motorfiets te ervaren. Indien het probleem optreedt nadat de transmissie met een schurend geluid, het probleem waarschijnlijk hierin moeten liggen. De koppeling box kan vastlopen als het wordt overgelaten aan stationair te lang, maar kan worden vrijgegeven door fors te remmen, terwijl de fiets in beweging is.

Tip # 1 – Test

Als u de handleiding voor de motor hebben behouden, blader door deze opnieuw op om de bevestiging van de locatie van de motorfiets koppelingskabel en de wijze waarop het moet worden verwijderd of gerepareerd te krijgen. Ook kan bevestigen welke maatregelen kunnen worden genomen om de oorzaak van het probleem. Ook als u een vervangende kabel nodig heeft, kan de handleiding te bevestigen, waar deze kan worden verkregen.

Tip # 2 – Check Manual

Zorg ervoor dat u de motorfiets koppelingskabel boven alle andere pick door het traceren van de lijn van de kabel van de linker handgreep om de doos clutch. Er zal een rubberen sluiting die moet worden verwijderd voordat de kabel kan worden losgemaakt worden. Zorg ervoor dat u de juiste tool om u in staat om dit proces te voeren, zoals sommige m

Tip # 3 – Verwijder de juiste kabel

Na het verwijderen van het uiteinde van de koppelingskabel uit de mouw die zij houdt, zult u in een positie om smeermiddel toe te voegen. Zodra de kabel zijn belang zijn geschrapt, deponeren enkele druppels smeerolie in de holte tussen de kabel en de mof.

Tip # 4 – Voeg Smeren

Er zullen momenten wanneer de motorfiets koppelingskabel kan worden hersteld door middel van een aanpassing in plaats van een vervanging. Afhankelijk van het type motorfiets die u werkt, zijn er verschillende plaatsen die de kabel kan worden aangepast van. Voor de meeste kabels zal dit aan één uiteinde, maar anderen zullen in het midden. Een stelschroef zal vaak worden gevestigd onder de drukgroep en kan worden gemanipuleerd om de kabel te scherpen wanneer dat nodig is. Zorg ervoor dat de kabel goed is vastgedraaid.

Tip # 5 – aanpassingen maken

Voor de koppelingskabel om effectief te werken, het vereist een kleine hoeveelheid vrij spel om de koppeling te laten werken op zijn best. Om ervoor te zorgen dat dit gebeurt, de moer of de kabel is bevestigd voordat het losdraaien met slechts één achtste van een draai volledig vast. De kabel zelf vereist ook een beetje speling en dit kan worden uitgevoerd, waardoor men nog ongeveer een millimeter tussen de kabel en het bedrijf dat het in wordt vastgezet.

Tip # 6 – Stay Loose