tips voor het schilderen van een houten leuning

Een houten leuning op een trap wordt vaak afgewerkt met een beits. Om de leuning helderder te maken, kunt u ervoor kiezen om het te schilderen. Het kan reeds geschilderd, herstellen of het kan ook tijdrovend en kostbaar. Het kan een lastige klus zijn, mede afhankelijk van de vraag of de balusters, ook wel spindels, worden dezelfde kleur geschilderd. Trapleuningen en spindels hebben veel bochten en gesneden onderdelen, die kan schilderen hard.

Een lange leuning kan het best worden beschilderd met een gehuurde spuitbus of spuitbussen. Als deze methode wordt gekozen, maskeren off alles wat niet zal worden geschilderd, met inbegrip van nabijgelegen muren en meubels. Draag een gezichtsmasker van het ademen van de verf te houden. Zand alle gebieden die moeten worden geverfd en weg schoon het zaagsel. Begin met primer, dan verf.

verstuiven

Met een borstel duurt langer, maar dan met meer controle. Er zijn kleine, gebogen rollen die zullen helpen krijgen in alle details van het hout. Bereid de omgeving. Zand en gebruik primer hetzelfde als bij sproeien. Begin aan de ene kant van de leuning en het werk aan de andere kant, en zorg ervoor dat alle de zijkanten en eronder te krijgen. Twee lagen, zelfs drie, zijn aan te raden. Kijk omhoog van onder de leuning naar plaatsen die zijn gemist spotten.

Borstel