tips voor het transplanteren van een caladium fabriek

Caladium is een tropische sierplant dat is inheems in de rivier Amazonegebied van Brazilië. Gebruik deze schaduw-vriendelijke planten te fleuren elke schaduw van uw tuin, net als bodembedekker onder een boom, of als indoor versiering. Als u van plan bent om te planten caladium buiten, volg dan deze tips voor een soepele en succesvolle transplantatie.

Er zijn niet veel planten die tuinders zullen groeien uit zaad buiten, en caladium is niet anders. Deze moeten worden gestart binnen ongeveer 6 weken voorafgaand aan het einde van de laatste vorst. Deze natuurlijke tropische planten een hekel aan de kou, dus zorg ervoor dat de bodem is een kans om op te warmen voordat het doen van uw verplanten gehad.

Denk aan de Planting Timeline

Turfpotten gaan een lange weg naar het maken van de verplanten proces gemakkelijker. U kunt of start je caladium in turf potten of transplantatie ze om potten turf, terwijl nog steeds binnen het groeien voor een paar weken. Op deze manier hoeft u zich geen zorgen te maken over hen te verwijderen uit de pot wanneer de tijd komt om ze buiten te transplanteren. Dit zal het risico van transplanteren shock, waardoor de kans op succesvolle groei buiten toe verminderen.

verplanten Shock

Aan een kant opmerking, een teken van het transplanteren van shock is caladium verlaat flopping en sterven, in plaats van rechtop zoals ze zouden moeten. Hoewel dit een teken sterven bladeren, is volledig natuurlijk. In een korte tijd, zal nieuwe bladeren groeien als normaal en je weg kan het flopping bladeren snoeien.

De juiste locatie en Grond

Denk aan de juiste locatie en de juiste grond voor het buiten het transplanteren van uw caladium. Nogmaals, deze waren oorspronkelijk tropische planten, en dus zijn ze de voorkeur aan een rijke, vochtige grond. Om nutrints toe te voegen voor het planten, graven ongeveer een voet of 2 van de bodem en meng het goed bij cornpost en mest.

Making Your Soil Drain Better

Bovendien moet u ervoor zorgen om een ​​locatie die is schaduw en goed gedraineerde kiezen. Naast uw huis op een muur met een overhang kan werken voor schaduw, maar ook onder de bomen en andere obstakels. Zorg ervoor dat uw locatie krijgt weinig tot geen direct zonlicht.

Transplanteren Terug Indoors

Als de grond niet van nature goed uitlekken, er zijn een paar opties die u kunt implementeren. U kunt de bodem toe te voegen en opstaan ​​het gebied waar u wilt planten, zodat het zit boven andere nabijgelegen heuvels in uw tuin. Om run-off met de losse bodem te voorkomen, kunt u wilt bouwen of installeren van een keermuur. Een andere optie die kan worden gebruikt in samenhang of in plaats van de verhoging zaaibed te diep graven en vervang hard, kleiachtige bodem met lossere bodem, eventueel zelfs mixen van grond met wat zand.

Wilt u uw caladiums sparen voor het volgende jaar, is het belangrijk dat je weet wanneer je graven knol wortels. Bladeren beginnen te flop wanneer de temperaturen dalen tot onder de 60 graden, dit is een goed moment om te beginnen met graven. Knollen verwijderen voordat de temperatuur onder 50 graden, en bij temperaturen boven 65 graden.