transplanteren van een artemisia

Artemisia struiken zijn populair rand en accent planten in vele tuinen en landschappen. Ze zijn zeer winterhard en robuuste planten die uitstekende kandidaten voor transplantatie voortplanting te maken. Het transplanteren van een artemisia plant is niet moeilijk, maar het vergt wat geduld en voorbereiding. Hier is een gids om u te helpen uw Artemisia transplanteren.

Voor het verwijderen van en het verdelen van uw Artemisia planten, moet u de bodem te bereiden, waar u van plan om de nieuwe divisies te planten. Draai de bodem met goede compost en voeg een kwaliteit, all-purpose meststof die rijk is aan fosfaat. In aanvulling op de mest en compost, wilt u misschien overwegen het toevoegen van kip of koe mest, of een ander type super fosfaat. De toegevoegde voedingsstoffen zal het wortelstelsel van uw nieuw getransplanteerde Artemisia planten sneller helpen ontwikkelen en helpen weerstaan ​​wortelrot.

Stap 1 – Bereid de nieuwe locatie

graven voorzichtig uit de rijpe artemisia planten die u wilt transplanteren. Begin met het graven van je Artemisia planten op het puntje lijn en werk je weg naar binnen terwijl ervoor te zorgen om eventuele wortels die zich uitstrekken langs het infuus lijn van de plant netjes geknipt. Gebruik een tuin spade of een mes schoon te bezuinigingen op het wortelstelsel te maken.

Stap 2 – Dig Out the Mature Artemisia

Zodra u de Artemisia hebben gegraven, gebruik je mes of tuin spade te verdelen de kluit in twee helften of kwarten. Probeer om zoveel mogelijk van de kroon sectie mogelijk bij het verdelen van de bosjes te houden. Als de Artemisia bush is vrij groot, moet u verdelen de kluit terwijl het nog in de grond. Als de grootte van de bus kunt u de gehele plant te tillen uit de grond, doen voordat de kluit te delen.

Stap 3 – Verdeel de Artemisia Planten

Gaten graven voor uw artemisia transplantaties en ruimte hen over drie of vier voeten uit elkaar. Ook graven de gaten op dezelfde diepte van de oorspronkelijke artemisia bush. U moet ruimte uw gaten ver genoeg uit elkaar dat het wortelstelsel groot kunnen groeien.

Stap 4 – Dig Holes

Steek de artemisia divisies in de gaten en pak de bodem om hen heen. Verpak de grond stevig genoeg om de artemisia installatie rechtop staan, maar de plant niet beschadigt bij het verpakken van de bodem. Voeg een laag mulch te helpen beschermen de nieuwe divisie transplantatie.

Stap 5 – Plant het Artemisia Transplantaties

Solliciteer meer kunstmest te helpen bevorderen een betere groei.

Stap 6 – Voeg Kunstmest

Stap 7 – Eerste Watering

Na het aanbrengen van de meststof, water de nieuwe divisies grondig. Geef de Artemisia transplantaties genoeg water om een ​​goede groei te bevorderen, maar niet de transplantaties niet weken tot het punt dat de grond het water niet goed kan opnemen.

Jonge Artemisia transplantaties moet worden bevrucht ongeveer om de drie of vier weken tot de root-systemen zijn goed opgezet en de Artemisia begint om goed te groeien.

Stap 8 – Meer Bemesting