trucs om winterberry zaden ontkiemen

Getting winterberry zaden om te groeien kan lastig zijn als je niet weet hoe je ze goed ontkiemen. Hoewel een symbool van de winter, kan de hulst struik of Ilex verticillata niet leven in een koude en winderige omgeving en groeit het beste in gematigde klimaten.

De beste manier om zaden voor uw winterberry struik te krijgen is door het plukken van wilde hulstbessen tijdens de maanden van de winter. Er zijn veel verschillende soorten winterberry struiken, dus kies bessen uit de exemplaren die u genieten van het bekijken van de meest.

Het krijgen van uw Seeds

Haal het vruchtvlees dat de zaden omringt. Zorg ervoor dat u veel zaden te krijgen als u zowel een mannelijke als vrouwelijke hulststruik in orde zal moeten bessen van je eigen te krijgen in de toekomst. Laat de vruchten en zaden niet te eten omdat ze je erg ziek kunnen maken.

ontkieming

Na het verzamelen en reinigen, moet u de zaden stratificeren door ze te begraven in een 2-inch laag zand. Bewaar ze in een koele omgeving voor minstens een jaar. Hoewel dit proces lang lijken, is het noodzakelijk winterberry zaden ontkiemen.

aanplant

Na de zaden gestratificeerd voor ten minste 12 maanden, kunt u plant ze in het volgende voorjaar. Planten in potten in rijen, waardoor ongeveer 6 inches tussen elke. Niet plant ze diep in de bodem, maar bedek ze losjes af met zure grond. Tijdens deze eerste eerste jaar van groei, is het belangrijk om regelmatig water de zaden en kleine planten te zorgen dat volledig zal ontkiemen.

verplanten

Na het eerste volledige jaar, transplantatie zaailingen in het vroege voorjaar na hun eerste aanplant. Afhankelijk van uw klimaat, kunt u ze transplantatie in potten voor verdere later transplanteren, zo jong winterberry planten soms sterven na transplantatie. Hoe dan ook, is het belangrijk dat de bodem ze getransplanteerd in zuur en rijk aan vitaminen.

Eindbestemming

Laat de hulst blijven in zijn oorspronkelijke getransplanteerd pot of locatie voor ten minste 2 jaar na de transplantatie. Dit zal helpen de plant groeien en wennen aan de omgeving rond het, waardoor het sterk genoeg is om het weer te verduren.

snoeien

Wanneer ze bijna volgroeid zijn, kunt u ze te transplanteren naar hun eindbestemming, om ervoor te zorgen dat er minstens 1 man boom om elke 6-7 vrouwelijke bomen voor berry productie.

mulching

Mulch uw winterberry struiken met 1 inch koffie gronden ten minste eenmaal per jaar, bij voorkeur in de herfst. Dit zal een langzame afgifte van mineralen toe in de zure grond waarin uw planten worden geplant.

Als je wilt bezuinigen op uw hulststruik om het kleiner of in een vorm te maken, de beste tijd om dit te doen zou zijn in december. De koele lucht zal gezond voor de bezuinigingen op de plant, en je kan het loof als de winter decoraties.

Door het nemen van de tijd om goed te ontkiemen en de zorg voor uw holly zaden en struiken, zult u in staat om te genieten van de schoonheid van deze planten voor de komende jaren.