vaatwasser het oplossen

Een aantal bekende problemen met afwasmachine kan eenvoudig worden vastgesteld met een aantal basis vaatwasser probleemoplossing strategieën die geen technische vaardigheden of kennis vereisen. Voordat u de telefoon te grijpen om een ​​technicus te bellen, het probleem te identificeren en ga door de volgende snelle oplossingen.

Controleer of de stekker in een goed, zorg ervoor dat er geen tekenen zijn van brandwonden op de bedrading, dat de stroomonderbreker niet is doorgeslagen, en dat het stopcontact in orde is. Als de vaatwasser uit-schakelaar is ingeschakeld, maar het programma niet start, de deurklink. Het moet goed sluiten zodat de deur schakelaar wordt ingedrukt en je moet horen de vergrendeling klik. Stel de vergrendeling met een schroevendraaier indien nodig. Inspecteer de timer of programmeur schakelaar voor fouten en test of de watertoevoer kleppen volledig ingeschakeld.

Vaatwasser werkt niet of het programma niet starten

Controleer of de watertoevoer klep is ingeschakeld en onderzoekt de slang op knikken. Een verstopte vlotter kan ook de oorzaak zijn. Schakel de vaatwasser en de stekker uit het stopcontact. Open de vaatwasser en zoek de vlotter op de basis. Neem het uit, geen klompen schoonmaken en wassen de vlotter. Herpositioneren en te testen of het vrij kan bewegen. Tijdens het wassen, de vlotter moet vrij kunnen bewegen, zodat het de vlotterschakelaar kan leiden af ​​te snijden van het water als de vaatwasser vol is. Als het probleem is het tegenovergestelde en de vaatwasser doet niet af, controleer dan de afvoerslang op knikken.

Vaatwasser wordt niet gevuld met water

Hoewel de reden onvoldoende gewassen vaat een aantal dingen kunnen worden, is het verrassend hoe vaak het is geen technisch probleem, maar onjuist gebruik. Controleer of de vaat goed worden gestapeld. Als het water sprays hen niet kunnen bereiken, kan je eindigen met een kant schoon en één niet. Reinig de filters en zorg ervoor dat er genoeg zout in het zoutreservoir. Schakel de wasmachine en open het. Draai het water sproeiarmen en zorg ervoor dat ze vrij kunnen bewegen. Controleer of de door u geselecteerde programma is geschikt voor de mate van de gerechten worden vervuild. Ten slotte, controleer dan of het wasmiddel geschikt is en dat u het juiste bedrag zoals door de fabrikant opgegeven wasmiddel. Een nogal alledaagse oorzaak die u ook zou moeten uitsluiten dat is de vraag of de gerechten niet worden gestapeld op een manier die het wasmiddel beker belemmert van opening.

Gerechten zijn niet helemaal schoon na een Program

Zorg ervoor dat u de juiste hoeveelheid wasmiddel. Gebruik indien nodig een beetje minder de volgende keer. Schakel de vaatwasser en de stekker uit het stopcontact. Inspecteer bovenste en onderste sproeiarmen voor splits en draai ze om te controleren of ze vrij kunnen bewegen. Deze kunnen worden verwijderd en gereinigd in warm water indien nodig. Verwijder het paneel aan de onderkant van de machine en controleer de waterslang op knikken. Het moet goed aansluiten op de water inlaatklep. Bovendien, als de machine niet waterpas, kan dit de oorzaak van het probleem. Niveau is door het aanpassen van de voeten aan de onderkant met een tang of een sleutel. Controleer of de deur schakelaar niet constant ingedrukt wordt, zelfs wanneer de deurklink niet goed is gesloten. Gebruik een potlood om de deur schakelaar drukken.

vaatwasser Lekken