verfsoorten: de onverbloemde waarheid

Er zijn twee soorten verf je kunt vinden in uw huis verbetering winkel afdeling verf, latex en alkyd. Elk heeft zijn sterke punten en de beste toepassing.

Deze bieden de gemakkelijkste toepassing en soap-and-water opruimen, zijn de snelste drogen en hebben minder geur dan oplosmiddel verven. Latex presteert goed op binnenmuren en plafonds, de snelle droogtijd voorkomt dat de soorten rimpels en verzakkingen die zich kunnen voordoen met een tragere-drogende alkyd afwerkingen. Voor baksteen, beton en betonblokken, mag alleen latex gebruikt worden.

Latex (ook wel “Water-Based”) Paints

TIP: Doityourself schilderij consultant Edward Kimble, auteur van Binnenlandse Zaken Schilderen van het Huis Blog, voegt hieraan toe: “Hoewel het waar is dat latex verf droogt snel en zal niet doorhangen. ze lopen. Ga terug over wat je net hebt geschilderd na ongeveer tien minuten en trek de druppels uit de geschilderde oppervlak, en ook nog een paar keer te controleren, met speciale aandacht voor de hoeken, zoals op kozijnen. ”

Alkyd (in de volksmond “Oil-Based”) Paints

Dit type over het algemeen meer kosten dan latex. Hoewel onderling verwisselbaar aangeduid als “olie-based,” ze zijn niet hetzelfde als de traditionele op olie gebaseerde verven ze grotendeels zijn gekomen om te vervangen. Toepassing vereist geduld – dunne lagen zijn in het algemeen nodig zijn om problemen zoals verzakking en strepen te voorkomen, en de droogtijd is meestal langer dan latex.

De kant is een paint job die opstaat prachtig om langdurige slijtage. Schrobben uit vuil en strepen is niet schadelijk voor de verf. Alkyd verven zijn de superieure keuze voor het schilderen vloeren en metalen oppervlakken. Olie basisverf in veel opzichten makkelijker te verwerken omdat het niet zo snel droogt, maar schoonmaakbeurt is moeilijker. Opruimen eventuele spatten of druppels uit oliebasis verf onmiddellijk met verfverdunner, eveneens latex verf met water. De dampen van Alkyd verf maakt het noodzakelijk om een ​​kap te dragen bij het gebruik ervan.

Tip: Edward adviseert: “Gedenk – olie en water niet mengen. Wat staat er op uw muren op dit moment? Voor het beste resultaat, passen dezelfde soort verf die er al is. Om te bepalen of de bestaande verf op basis van olie of latex, zet wat spiritus op een doek en veeg het oppervlak. Als de verf komt uit op het doek, het is latex. Zo niet, het olie of epoxybasis ”

Edward Kimble, professionele schilder en schrijver van Binnenlandse Zaken Schilderen van het Huis Blog, bijgedragen aan dit artikel.